Verlichting bij spanplafonds

Met het aanbrengen van verlichting in uw spanplafond optimaliseert u de uitstraling en functionaliteit van uw CILING-plafond. Creëer de gewenste sfeer die aansluit op uw persoonlijke wensen. Er zijn diverse mogelijkheden om uw spanplafond te verlichten, net als bij een standaard plafond. Kiest u voor inbouwspots of gaat u toch voor LED verlichting? Wij bieden u diverse mogelijkheden in spanplafondverlichting:

  • Inbouw- of opbouwspots;
  • TL armaturen;
  • Een sterrenhemel;
  • LED verlichting (volledig);
  • LED strips langs de wanden.

Functionaliteit van licht

Wanneer u een keuze maakt in de verlichting adviseren wij om daarbij altijd het doel van de ruimte in gedachten te houden. Verlichting in een ruimte kan drie belangrijke doelen dienen: ter oriëntatie, bij het creëren van de juiste sfeer en ter ondersteuning van de ogen wanneer goed zicht essentieel is. Er zijn verschillende situaties te bedenken waarbij licht de ogen dient te ondersteunen, zoals bij de schoonheidsspecialiste, in de behandelkamer van een arts of in een tandartsenpraktijk. Naast de minimale lichtsterkte is het ook van belang dat er geen schaduwen en/of randen zichtbaar zijn zodat de verlichting als ondersteunend element kan dienen bij werkzaamheden waarbij opperste concentratie en accuratesse een belangrijke rol spelen.

De montage van de verlichting

Wij staan voor kwaliteit en voor een nauwkeurige montage van de gekozen verlichting. Waar er met elektriciteit gewerkt wordt zult u centraaldozen, draden en kabels aantreffen. Maar wij zorgen ervoor dat al deze elementen netjes worden weggewerkt achter het spanplafond zodat u er niets van ziet. Wanneer u voor inbouwspots kiest, kunnen er diverse groepen gecreëerd worden afkomstig uit één centraal aansluitingspunt. Ook kunt u kiezen voor aparte groepen die afzonderlijk van elkaar bediend kunnen worden. Hierbij is dimmen van het licht uiteraard ook een optie.

Wilt u graag uw huidige lichtbronnen behouden zodra het spanplafond gemonteerd wordt? Het is allemaal mogelijk bij CILING. Al uw (hang)lampen kunnen gewoon op hun oude vertrouwde plek teruggehangen worden, zonder daarmee uw spanplafond te beschadigen. Houdt u bij het maken van uw keuze wel in gedachten dat verlichtingsgaten in een spanplafond blijvend zijn

Heeft u interesse over verlichting in uw spanplafond? Vraag ons gerust naar alle mogelijkheden.