Mens & Licht

Licht is een eerste levensbehoefte voor ieder levend organisme. De mens heeft de hoge trap van de evolutie alleen kunnen beklimmen, door gebruik te maken van licht. Andere levensvormen hebben zich aan de natuurlijke lichtverhouding aangepast, terwijl de mens sinds de uitvinding van de gloeilamp, zijn eigen wereld van lichtverhoudingen creëert.

Wij bieden u passende systemen en oplossingen voor elke ruimte. Met een spanplafond van CILING kunt u in uw ruimte de perfecte sfeer realiseren in combinatie met de juiste belichting. Kies ook voor een CILING lichtplafond en creëer uw eigen wereld van licht!

Onze lichtplafonds

Zowel voor oplossingen in huis als voor grote bedrijfsruimtes, winkels en praktijken brengen wij lichtplafonds aan. De binnenste kern van onze CILING-lichtplafonds bestaat uit luxell® licht doorlatende folie en wordt voor elke situatie op maat geproduceerd in onze fabriek in Zwitserland. Vervolgens wordt er achter deze folie de gewenste TL of LED verlichting geplaatst waardoor een homogene lichtverdeling gerealiseerd wordt. Deze aanpak zorgt voor een ideale lichtverdeling en voorkomt de vorming van schaduw in de ruimte. Dankzij onze verlichtingstechniek hebben wij de mogelijkheid om mensen in de ruimte een buitengevoel te bezorgen op een zonnige dag.

Standaard modulen

Als pasklare oplossing voor grote ruimtes leveren wij eveneens grootvlak armaturen in verschillende maatvoeringen. Deze modules kunnen worden toegepast als opbouw, half-opbouw, inbouw of pendelarmatuur. De modules kunnen eventueel ook op maat gemaakt worden. Bij de lichtvoorziening kan er een keuze gemaakt worden uit TL en LED, standaard of met dimfunctie uitgevoerd. De mogelijkheden tot een noodverlichtingsfunctie en een dagsimulatie zijn optioneel. De armaturen zijn gemakkelijk te openen en te onderhouden door de gebruiker en de installatie is uit te voeren door iedere installateur.

Onze werkwijze

Het leveren van het ideale lichtplafond begint met een compleet en projectgericht ontwerp op maat. Wij bieden u ondersteuning vanaf de ontwerpfase tot en met het uiteindelijke resultaat. In de ontwerpfase wordt er met specialistisch oog gekeken naar de benodigde intensiteit, de toegankelijkheid van de gewenste verlichting en alle andere relevante technische details. Wij denken graag met u mee zodat we bij elk project tot de best mogelijke optie komen. Onze ruime ervaring en de voortdurende ontwikkelingen van nieuwe technieken zorgen ervoor dat wij alle relevante vakkennis paraat hebben om u juist te informeren én te adviseren. Met ons uitgebreide proefaanbod wordt iedere optie belicht. Maar de ontwikkelingen rondom onze lichtplafonds blijven continu doorlopen. Er is voor een aantal specifieke projecten zelfs een proef ontwikkeld die geheel aansloot bij de wensen van de klant. Daarnaast wordt er op het gebied van akoestiek en klimaat ook continu onderzoek gedaan naar nieuwe oplossingen.

Dynamisch licht – met daglicht besturing

Onze lichtplafonds bieden de mogelijkheid tot daglicht besturing in ruimtes. Deze functie heeft verschillende voordelen, zo wordt:

  • Sfeer en ambiance gecreëerd;
  • De aandachtswaarde verhoogd;
  • Vermoeiing en stress verminderd;
  • De behaaglijkheid verhoogd.

Gekleurd licht

De mogelijkheden van gekleurd licht evenals van de besturing van de homogene verlichting zijn eindeloos. Heeft u vragen, wensen of ideeën neem dan gerust contact met ons op. Wij adviseren u graag en zullen daarbij alle mogelijkheden aan u voorleggen. Wij zijn ook telefonisch bereikbaar!