Lichtplafonds

Onze lichtplafonds zijn in principe gewone spanplafonds, maar wel met één wezenlijk verschil: de lichtelementen worden boven het plafond aangebracht en functioneren zonder openingen in het spanplafond. Hierdoor wordt het hele plafondoppervlak, of eventueel een specifiek gedeelte, een compleet en doorlopende zee van licht. De lichtplafonds bestaan uit lichtdoorlatende folie die niet transparant is maar wel voldoende licht doorlaat. Hierdoor is de verlichting die gebruikt wordt niet zichtbaar, maar wordt de ruimte wel in zijn geheel uitgelicht.

Lichtplafonds verder uitgelicht

Bij lichtplafonds worden speciale TL of LED lichtbronnen direct achter het plafond gemonteerd en zorgen er zo voor dat er een gelijkmatige tweedimensionale uitlichting gecreëerd wordt. Bij deze techniek is er geen schaduw aanwezig, terwijl dit bij alle andere verlichtingsmethodes niet te vermijden is. Lichtplafonds worden met name geïnstalleerd in kantoren en werkruimtes. Maar ook in badkamers en gangen zonder natuurlijk lichtinval kan dit type spanplafond veel verschil brengen omdat lichtplafonds zelfs de mogelijkheid hebben om kunstmatig een daglichtsituatie te creëren met een prachtig effect als resultaat.

Een CILING lichtplafond is veel meer dan een plafond alleen. Dit lichtobject kan in diverse kleuren en vormen worden toegepast. Bij CILING bieden wij u daarbij passende systemen en oplossingen voor iedere ruimte. Wij richten ons met ons uitgebreide assortiment niet enkel op lichtplafonds voor wonen, maar ook voor kantoorruimtes. Zo worden in kantoren vaak onze grootvlak armaturen gebruikt als pasklare oplossing. Deze armaturen zijn te verkrijgen in diverse maatvoeringen en vormen, zodat er voor iedere ruimte wel een geschikt model tussen zit. Ook zorgt het bevestigingsmateriaal van de armaturen, bestaande uit staalkabels, voor een elegante uitstraling. Door middel van de armaturen wordt het licht compleet egaal verdeeld. Daarnaast zijn de modules gemakkelijk te openen in geval van onderhoud, zoals schoonmaak of vervanging van lichtbronnen. Extra opties zijn onder andere een noodverlichtingsfunctie of een daglichtsimulatie.

Heeft u interesse in een lichtplafond van CILING? Wij vertellen u graag over alle mogelijkheden.